Lungauer Eachtling
Krumpli 1000 méter tengerszint feletti magasságból
A krumpli különösen egészséges táplálék. Könnyen emészthető, szénhidrátszegény, értékes növényi fehérjéket, sok vitamint és fontos ásványi anyagokat tartalmaz. És minden ellenkező híreszteléssel szemben nem is hizlal.
A lungauiak helyi tájszólásukban Eachtling- nek nevezik a krumplit. A lungaui Eachtling igazi minőségi termék, melyet a régió határain túl is nagyra becsülnek. A magas alpesi éghajlat, a természetes, humuszos, homokos talaj kitűnően alkalmas a krumpli termesztésére, kártevői, mint például a krumplibogár itt egyáltalán nem fordulnak elő. A gazdák nem használnak kémiai gyomírtószereket, és a betakarításkor, osztályozáskor is különösen kíméletes eljárásokat alkalmaznak.
Az ősz ünnepe Lungauban a krumpli jegyében telik. Számos vendéglő étlapján szerepelnek a különböző Eachtling-specialitások.
Ünnepeljen velünk, és kóstolja meg a lungaui Eachtlingből készült finomságokat!